Attracties


Ga direct naar informatie over attracties in
Puerto de la Cruz Icod de los Vinos
La Orotava In la Orotava vallen vooral de vele prachtige pleinen met oude bomen op, die overal in de binnenstad zijn.
Veel meer informatie van de ´Ayuntamiento de la Orotava´ (Spaans)
Toeristeninformatie: 922 323 041

Pueblo Chico Pueblo Chico

Themapark "Pueblo Chico"

Adres: Camino Cruz de los Martillos, 62
(Noordelijke snelweg TF-5 afslag 35)
Telefoon: 922 334 060
Openingstijden: 09:00-19:00
Toegangsprijs: 11,50 euro/volwassene, residenten: 8 euros, kinderen 4-12 jaar: 6 euros.
Gratis bus van Puerto de la Cruz (Avenida Venezuela) 09:30 tot 12:30 en 15:00 tot 17:00 elk uur.
Meer informatie (Spaans)

Themapark met meer dan 60 maquettes van emblematische landschappen en gebouwen van alle eilanden in schaal 1:25, waar onder hetzelfde dak geschiedenis, cultuur, kunst, technologie, natuur en vrijetijdsbesteding, binnen een nieuw spectaculair thematisch concept is samengevoegd. Het werd ontworpen als openluchtmuseum waar de meest representatieve architectuur, gebruiken en plaatsen van de eilanden door de bezoekers kunnen worden bekeken op een totaaloppervlak van zo´n 20.000 vierkante meter. Een ander interessant punt van dit park is zijn interactieve aard: alle attracties worden ondersteund door speciale verlichtings-, geluids- en bewegingseffecten. Voorzieningen: - Cafetaria - Zalen voor presentaties - Souvenirwinkel - aangepast aan de behoeften van gehandicapten - Botanische tuinen op het terrein.

viskwekerij van Aguamansa viskwekerij van Aguamansa

´Vivero Forestal´ en viskwekerij van Aguamansa

Adres: Carretera La Orotava - Las Cańadas, Aguamansa
Telefoon:
Openingstijden bezoeken: Maandag tot Zondag 10.00 - 15.00
Forelverkoop: Maandag tot Vrijdag 10.00 - 14.00 (alleen indien in voorraad)
Gratis toegang

Bij kilometerpaal 15 bevindt zich het oude 'Vivero Forestal' van Aguamansa, gecreëerd in 1950 om planten te produceren nodig voor herbebossing van ontboste gebieden. Na als dusdanig gefunctioneerd te hebben, en nadat het herstel van de pijnboombossen was bereikt, kreeg het centrum een nieuwe functie. Het heeft een viskwekerij, waar het groeiproces van de forel kan worden bekeken, een Arboretum met 40 soorten (hoofdzakelijk) naaldbomen en een eenheid waar op ambachtelijke wijze prullenbakken worden gemaakt evenals houten tafels en banken voor de recreatiegebieden van het eiland en kooien voor vogels, die speciale aandacht krijgen alvorens te worden losgelaten.

Paardenwagentocht in Aguamansa Paardenwagentocht in Aguamansa

Paardenwagentocht in Aguamansa

Adres: Camino de Chasna 79
Telefoon: +34 605 264 358, +34 605 264 359
´s Zondags, in het hoogseizoen vaak ook dinsdags en donderdags.
Kosten: Tocht incl. warme maaltijd 33 € / volwassene, 16.50 € kinderen van 2-12 jaar en GRATIS voor kinderen onder de 2 jaar.
Meer informatie (Duits)

Afhaaldienst met bus van 14 hotels in Puerto de la Cruz. Bezoek van viskwekerij in Aguamansa met informatie over het kweken van forellen, flora en fauna van het eiland. (45 min) Tocht in overdekte wagen met statige paarden door het boomheide- en laurierbos op ongeveer 1000 m hoogte boven la Orotava. (bijna één uur) Bezoek van een finca met prachtig uitzicht over de vallei met inbegrip van maaltijd en dranken (ook voor vegetariërs). Terugtocht met de paardenwagens naar de bus en met de bus naar het hotel.

Puerto de la Cruz

Veel meer informatie van de gemeente
Toeristeninformatie: 922 386 000

Loro Parque Loro Parque Loro Parque

Loro Parque

Avda. Loro Parque s/n, Punta Brava
Telefoon: 922 373 841
Openingstijden van 09:00 tot 17:00, sluit om 18:30, van 09:00 tot 18:00 (1 Oktober tot 31 Maart)
Toegangsprijs: 22 euro/volwassene, 12 voor residenten, 7 voor kinderen.
Transport: Gratis van Avda. de Venezuela en Loro Parque, elke 20 minutes beginnend om 09:00
Meer informatie (Spaans, Engels en Duits)
Veel meer informatie (Spaans, Engels en Duits)

Op zijn meer dan 13 hectaren kan men in direct contact komen met pinguďns, dolfijnen, zeeleeuwen, papegaaien, gorilla's, chimpansees, tijgers, jaguars, haaien, koraal, tropische en Canarische vissen, flamingo's, alligators, schildpadden, enz. Voor elke van hen is een omgeving geconstrueerd die in zijn kleinste details op zijn natuurlijke habitat lijkt. De grootste verzameling papegaaien van de wereld met 3500 dieren behorend tot meer dan 340 (sub)species - het grootste pinguďnarium van de wereld met 170 pinguďns van de Zuidpool en tropische pinguďns - het grootste dolfinarium van Europa - zeeleeuwshow - onvergelijkelijke dolfijnshow - papegaaienshow - Vrijvliegende vogels - een aquarium met meer dan 3.000 verschillende vissoorten - aquarium met 'Omringd door haaien'-tunnel van 18 meter lang - tijgereiland - gorillajungle - vleermuisgrot - Chimpland - Naturavision (=hoge resolutiebioscoop) - Orchidarium - replica's van een Thais dorp en een Gambiaanse Markt. Botanische tuin van 135.000 m˛ met meer dan 7000 palmbomen. Loro Parque heeft verscheidene belangrijke nationale en internationale prijzen gekregen waaronder "Premio Príncipe de Asturias a la excelencia empresarial" en het ontving de gouden medaille "Importantes del Turismo". Loro Parque heeft ook een bezoek achter de schermen genaamd "Discovery Tour" waar kan worden gezien wat nodig is om het park te laten draaien. Deze excursie duurt anderhalf uur en kost 7 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen.

Lago Martiánez Lago Martiánez

Lago Martiánez

Avda. Colón s/n
Telefoon: 922 385 955
Openingstijden: kaartverkoop: 10:00 tot 17:00, sluit om 19:00.
Toegangsprijs: volwassene: 3,30 euro, kinderen: 1,10 euro.

Eén van de grootste attracties van Puerto de la Cruz is ongetwijfeld het Lago Martiánez.
De beroemde Canarische kunstenaar Cesar Manrique (uit Lanzarote) ontwierp het aan de rand van de Atlantische Oceaan.
Het is een uitgestrekte en schitterende verzameling openluchtzwembaden gevuld met zoutwater, half recreatiegebied, half kunstwerk, waarin men heerlijk kan zwemmen en zonnebaden. Het combineert Canarische traditionele architectuur en vele originele beeldhouwwerken met weelderige begroeiing. Deze enclave bestaat uit een kunstmatig meer, van 27.000 mł zeewater, waarin verscheidene eilanden zijn geplaatst.
Verder zijn er 7 zwembaden waarvan 3 voor kinderen. Het complex is voorzien van cafeetjes met terras, restaurantjes en kiosken en een onder de zeespiegel gelegen feestzaal, uniek in de wereld. Cesar Manrique verfraaide het met typerende natuurlijke elementen van het eiland, zoals vulkanische lava en endemische vegetatie: palmen, ´cardones´ of ´tabaibas´ en de overheersende witte cape, die samen met de vulkanische steen alles omhult. Het water wordt dagelijks met zeewater ververst.

Casa Abaco Casa Ábaco

Casa Ábaco

C/ Casa Grande, Urb. El Durazno
Telefoon: 922 370 107
Luxueus Canarisch herenhuis uit de XVIII eeuw gerestaureerd en aangepast om overdag als huismuseum te functioneren en ´s nachts als cocktailbar met klassieke muziek. Authentiek herenhuis met unieke stukken uit verschillende landen, die nog de bekoring heeft van een typische bouwwerk van de eilanden, met al zijn ruimten in hun originele staat gelaten. Het herenhuis heeft een schitterende, ontspannende tuin en ruimten ingericht in zeer verschillende stijlen. In de weekends is er levende pianomuziek, en op Zondagen klassieke-muziekconcerten.

Bananera El Guanche Bananera El Guanche

Bananera El Guanche

Ctra. el Botánico 43
Openingstijden van 09:30 tot 18:30
Toegangsprijs: 6,75 euros/volwassenen, kinderen 3,40, residenten 5,70 euros
12.000 m2 terrein zullen u in staat stellen om meer over honderden plantensoorten te weten te komen zoals koffieplanten, papaja, kaneel, zapote en een grote (400) verscheidenheid aan cactussen. Daarnaast is er een videoshow die u over de verbouwing van bananen zal informeren. Een schaalmodel van het eiland toont het irrigatiesysteem in Tenerife en u kunt de behandeling en de verpakking van strelitzias bekijken. In de bar, aan het eind van de excursie, kunt u bananenlikeur proeven alsmede een natuurlijk gerijpte banaan.
Om de 30 minuten is er een gratis bus uit Puerto de La Cruz (hotel Atlantis), van 9:30 tot 12:45 en van 14:30 tot 17:45.

Oasis del Valle Oasis del Valle

Oasis del Valle

El Ramal, 35
Telefoon: 922 333 509
Openingstijden van 10:00 tot 17:00.
Toegangsprijs inclusief rit op een kameel en een aperitief ongeveer 10 euro/volwassene, 5 voor kinderen.
Subtropische tuin in het centrum van het Orotava-dal met een verzameling inheemse planten en dieren van de Canarische eilanden. Restaurant en cafetaria - bar zijn aanwezig. Door de tuinen kan men ritjes op een kameel maken (of op een pony voor de kleintjes)

Icod de los Vinos

Mariposario del Drago Mariposario del Drago

Mariposario del Drago

Naast de ´Drago Milenario´
Toegangsprijs: volwassene: 7.50 euro, kinderen: 4.00 euro, residenten: 6.50 euro, gepensioneerden: 5.50 euro
Meer informatie (Spaans, Engels en Duits)

Op slechts een half uurtje rijden van uw vakantiewoning bevindt zich de vlindertuin "Mariposario" van Icod de los Vinos waar in een overdekte tropische tuin meer dan 800 exotische vlinders, met een vleugelwijdte variërend van 2 tot 30 cm, vrij rondvliegen. Men kan alle fasen van hun biologische cyclus (ei, rups en pop) bekijken en fotograferen.

boven