http://www.fourlangwebprogram.com/fourlang/nl/kwakzalver.htm

wandelingen, wandelroutes, wandelen, dagwandelingen, meerdaagse wandeltochten, wandelvakanties, wandeldagen, trektochten, Wandelreizen, Bergwandelen, outdoor

Wandelen


(Slechts enkele voorbeelden uit het programma van GAIA Tours)

´De natuur is de rijkdom van de Canarische eilanden´

Charles Darwin, bioloog, schreef over Tenerife: "Dit eiland is misschien één van de interessantste van de hele wereld."

LAS CAÑADAS

Op ca. 2000 meter hoogte bevindt zich de krater ´Las Cañadas´. Daaruit stijgt de top van de ´Teide´ op, omgeven door belangrijke geologische formaties met inheemse planten. Ontdek zelf het fantastische uitzicht vanaf de hoogste top van Spanje. Geniet van de opwindende beklimming van deze top van 3.718 meter en van het uitzicht daarna over de hele Canarische eilandengroep. De afdaling voert u dan door de meest verscheidene lavalandschappen, lavastromen en zandheuvels.
Het Parque Nacional de las Cañadas del Teide werd in het jaar 1954 opgericht.

MASCA en LOS GIGANTES

Masca, een klein dorp door hoge bergen omgeven, is de toegang tot het diepste ravijn (´barranco´) van Tenerife. Daardoor wandelen wij tot aan de zee. Dit is één van de mooiste wandelingen van het eiland. Er volgt een drie uur durende afdaling over slingerpaadjes en langs afgronden naar de baai van Masca. Dit was vroeger de aanlegplaats van de piraten van Masca. Neemt u uw badkleding mee want op het strand kunt u een verfrissend bad nemen. Daarna voert een bootje u langs de imposante rotswanden van "Los Acantilados de Los Gigantes". Trekt u vooral stevige schoenen aan.

Het ANAGA-MASSIEF en de NOORDKUST

Dit is een nagenoeg onberoerd deel van Tenerife. We kunnen daar zien hoe de mensen vroeger in hun dorp leefden en werkten. Vanaf het oostelijkste deel van het eiland kunt u van het mooie uitzicht op het Anagagebergte genieten.

Voor groepen zijn er op aanvraag speciale programma´s.
Bij alle wandelingen zijn transport, verzekering en gids inbegrepen.
Wij raden steeds stevige schoenen alsmede bescherming tegen wind, regen en zon aan.

boven