Musea


Museumbezoek in
Puerto de la Cruz Los Realejos Icod de los Vinos Garachico
El Sauzal La Laguna Santa Cruz Güímar
La Orotava In la Orotava vallen vooral de vele prachtige pleinen met oude bomen op, die overal in de binnenstad zijn.
Meer informatie van de gemeente van la Orotava (Spaans)
Toeristeninformatie: 922 323 041

Museum 'la Casa de los Balcones' Museum 'la Casa de los Balcones'

Museum "la Casa de los Balcones"

Adres: C/ San Francisco Nº 3
Telefoon: 922 330 629
Openingstijden: Maandag tot Zaterdag van 08:30 tot 19:30. Zondag 08:30 tot 13:30
Meer informatie (Spaans, Engels, Duits)

Het Huis met de Balkons (La Casa de los Balcones) heeft een authentieke oude Canarische wijnpers (lagar), die staat in de gezellige patio aan het eind van het museum. Eerst doorloopt u niettemin een huis van de XVII eeuw, die de atmosfeer van die tijd ademt. U kunt de koloniale invloed bewonderen door te wandelen door de lange woonkamers, de eetkamer, de slaapkamer en de keuken. U vindt het gebruik en de gewoontes van de authentieke Canarische traditie hier terug.

Museo de Artesanía Iberoamericana Museo de Artesanía Iberoamericana
Museo de Artesanía Iberoamericana

Museo de Artesanía Iberoamericana

C/. Tomás Zerolo nº 34
Toegangsprijs: ongeveer 2 Euro's/persoon
Dit museum is gevestigd in het oude klooster van de abt San Benito. Het werd geconstrueerd in de XVII eeuw en tot 1835 door de Dominicanen beheerd. Na een intensieve restauratie, vormt dit bouwwerk samen met de tempel van Santo Domingo en de huizen van Mesa en Torrehermosa een prachtige architectonische eenheid. Er is een belangrijke verzameling van kunsthandwerk die uit verschillende instellingen komen: Spaanse en Zuid-Amerikaanse keramiek, voorbeelden van bewerkt en geblazen glas, textielwerken enz.

Casa Torrehermosa Casa Torrehermosa

Casa Torrehermosa

Adres: Tomás Zerolo 27
Gratis toegang
Dit huis ligt binnen het gebied van historisch belang van La Orotava tegenover het klooster van Santo Domingo. Het dankt zijn naam aan de markies van Torrehermosa en wordt ook 'Casa Mesa' genoemd. Op dit ogenblik herbergt het de 'Empresa Insular de Artesanía S.A.'. Casa Mesa heeft de grootste tentoonstelling van kunsthandwerk van de Canarische Eilanden met meer dan 1.500 verschillende artikelen. Ook kan kunsthandwerk van deze tijd worden bekeken. Er is een werkplaats waarin vaak kunsthandwerkers werken, die het geïnteresseerde publiek uitleg kunnen geven over de kenmerken van elk werk.

Museo de Cerámica 'Casa Tafuriaste' Casa Tafuriaste

Keramiekmuseum "Casa Tafuriaste"

Calle León nº 3
Toegangsprijs: ongeveer 2 Euro's/persoon
Telefoon: 922 321 447
Openingstijden van 10:00 - 18:00
Zondag van 10:00 - 14:00

Dit huis werd geconstrueerd aan het begin van de XVII eeuw en herbergt een verzameling van bijna duizend stuks aardewerk die in het huishouden werden gebruikt. De verzameling is één van de volledigste van Spanje en omvat representatieve stukken uit alle gemeenten. Activiteiten: er is een werkplaats waar men het hele proces van de vervaardiging van aardewerk kan bekijken.

Museum el Pueblo Guanche Museum el Pueblo Guanche

Museum "El Pueblo Guanche"

Calle Carrera del Escultor Estévez 17

Jammer genoeg voor museumliefhebbers is dit museum, dat in één van de oudste huizen van La Orotava was gevestigd, eind 2003 veranderd in een hotel. Een winkel met traditionele Canarische artikelen en een patiorestaurant zijn nog aanwezig.

Museum el P Museum el P

Etnografisch Museum "El Pajar"

Barroso 42, Ctra.Gral Las Cañadas 9
Telefoon: 922 331 581
(Gratis toegang)
Openingstijden: tijdens schooltijden.

Het museum is gevestigd in de openbare school 'Manuel de Falla'. Het is een uniek voorbeeld van een museum waarin de schoolgemeenschap zich met succes voor het milieu heeft ingezet aangezien het, het herstel van enige landelijk woonvormen heeft mogelijk gemaakt.

Etnografisch museum van Pinolere. Etnografisch museum van Pinolere.

Etnografisch museum van Pinolere.

Toegangsprijs: ongeveer 2 Euro's/persoon
Telefoon: 922 336 733
Openingstijden: Dinsdag tot Zondag van 10:00 tot 14:00

Het museum is in het district van Pinolere, boven La Orotava, gevestigd in het gebied dat elke zomer de Ambachtsjaarmarkt van dit district huisvest. De expositie toont verschillende aspecten van de bebouwing, landbouw en het sociaal-culturele landschap van het midden van het Orotavadal. Het is verdeeld in twee thematische gebieden: het Canarische mandenmuseum "D. Juan González Fariña" en het geschiedenismuseum van Pinolere "D. Francisco Luis Acosta". De bezoeker wordt uitgenodigd te dwalen door de historische gebeurtenissen van dit landbouwgebied: de archeologische collectie "Cuevas de los Guanches", het grondgebied, de economische middelen, feesten en tradities, de beroepen van zijn bewoners, de traditionele leefomgeving..., het heden en de toekomst van deze gemeenschap.

Puerto de la Cruz

Meer informatie van de gemeente
Toeristeninformatie: 922 386 000

Museo Arqueológico Del Puerto De La Cruz Museo Arqueológico Del Puerto De La Cruz

Archeologisch museum van Puerto De La Cruz
Donderdag, gratis.
Het museum, dat in een huis van de XIX eeuw is gevestigd, heeft een interessante collectie inheemse keramiek en andere gebruiksvoorwerpen, gemummificeerde Guanche-resten, landkaarten van de XVII eeuw, vlinderverzamelingen, wapens, hout uit de Canarische bossen enz. Een groot gedeelte hiervan is afkomstig uit privé schenkingen. Het museum werd in 1990 gecreëerd met medewerking van het Instituut van Spaanse Studies van de Canarische Eilanden, gevestigd in deze stad, en om de overblijfselen van de vroegere 'Sala de Arqueología Canaria "Luis Diego Cuscoy"' onder te brengen.

Los Realejos

Castillo Parque museum Castillo Parque-Museum

Castillo Parque-Museum

Carretera General No 1
Telefoon: 922 340 327

Op dit moment (mei 2004) is het museum wegens verbouwing gesloten.

Icod de los Vinos

Museo de Arte Sacro de la Parroquia de San Marcos Museo de Arte Sacro de la Parroquia de San Marcos

Museo de Arte Sacro de la Parroquia de San Marcos

Plaza de Andrés Lorenzo Cáceres
Telefoon: 922 810 695
Openingstijden: Maandag tot Zaterdag van 09:30 tot 18:30

De parochiekerk van San Marcos uit het eind van de XVII eeuw, herbergt een interessant museum waarin talrijke heilige voorwerpen worden ten toon gesteld, zoals de monstrans van Sopranis, met juwelen gemaakt in de XVIII eeuw, met goud borduurde misgewaden en het beroemde zilveren filigraankruis - het grootste van de wereld -, uit de werkplaats van Espellos uit Havana (Cuba). Volgens oude legenden, kwamen de inheemse Guanches hier om een klein gotisch-Vlaams standbeeld te aanbidden dat lang vóór de introductie van het Christendom op geheimzinnige manier was verschenen in een hol bij het strand van San Marcos.

museum Emeterio Gutiérrez Albelo (Historia) museum Emeterio Gutiérrez Albelo

Museum 'Emeterio Gutiérrez Albelo'

C/ San Francisco 19
Telefoon: 922 815 625
Openingstijden: Maandag tot vrijdag van 10:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 18:00
zaterdags van 10:00 tot 13:30
Meer informatie (Spaans)

Het museum is gevestigd in een traditioneel huis van twee verdiepingen. De eerste verdieping toont voorbeelden van artisanale productie van het gebied, een natuurwetenschapsmuseum en een kerstkrib geïnspireerd op het Icod van de XIX eeuw. De bovenste verdieping is uitsluitend gewijd aan de dichter uit Icod met biografische en bibliografische gegevens.

Garachico

Exconvento de San Francisco Exconvento de San Francisco

Casa de la Cultura / Museo Municipal de Ciencias Naturales

Beide instellingen ondergebracht in de vertrekken van het vroegere klooster van San Francisco hebben twee tijdelijke tentoonstellingen en een permanente tentoonstelling van historisch-fotografisch materiaal van de haven van Garachico tijdens de XVI en XVII eeuw. In één van de vertrekken is het gemeentelijke wetenschapsmuseum gevestigd (filiaal van het Insulaire Wetenschapsmuseum) dat verschillende soorten van mariene fauna van de Archipel en andere kuststreken tentoonstelt.

Convento de Santo Domingo de Guzmán Convento de Santo Domingo de Guzmán

Museo de Arte Contemporáneo

Plaza de Santo Domingo
Het museum is gevestigd in het oude klooster van Santo Domingo de Guzmán (XVI eeuw). Het stelt beeldhouwwerk, schilderijen, foto's en de werken van kunstenaars van de faculteiten van schone Kunsten van heel Spanje tentoon die deelnamen aan de eerste Biënnale van beeldende Kunsten (1989) bijeengeroepen door de universiteit van La Laguna.

El Sauzal

Museo de La Casa del Vino 'La Baranda' Museo de La Casa del Vino "La Baranda"

Wijnmuseum "La Baranda"

Gratis toegang
Meer informatie (Spaans, Duits, Engels)

'Casona la Baranda', uit de zeventiende eeuw, is een goed voorbeeld van Canarische landelijke architectuur. Het Cabildo van Tenerife heeft het in Tenerifes wijnmuseum veranderd (Casa Museo Insular de la Vid y el Vino). Het museum toont ons de geschiedenis van de wijnen van Tenerife en het belang en heden van de insulaire wijncultiverende sector. In de 'Sala de Degustación' (proefruimte) kan de bezoeker voor een gematigde prijs een totaal van 10 wijnen proberen. Alle vijf 'denominaciones de origen' (benamingen van oorsprong) van Tenerife zijn vertegenwoordigd in wit, rosé en rood, en worden begeleid door uitstekende kazen van het eiland. Er is ook een goed restaurant, de Tasca, die Canarisch voedsel en, natuurlijk, wijn aanbiedt voor matige prijzen.

Casa de la Miel Casa de la Miel

la Casa de la Miel

Gratis toegang
Meer informatie (Spaans, Engels)

Het Huis van de Honing (la Casa de La Miel), dat door het 'Cabildo' van Tenerife in 1996 is ingesteld, is gevestigd in de bovenste hoek van 'Finca La Baranda', het wijnmuseum.
Het is een centrum dat er zich op richt de kwaliteit van de honing van het eiland te verbeteren. Het biedt bijenhouders opleiding en diensten aan van extractie, wasanalyse, verpakking, kwaliteitsbeheersing, terugwinning en waslaminering, evenals technische en sanitaire beoordeling. Men is zich ervan bewust dat de bijen een belangrijke rol spelen in het behoud van de bloemen- en landbouwrijkdom van het eiland.

La Laguna

Museo de Antropología de Tenerife Museo de Antropología de Tenerife

Museo de Antropología de Tenerife

(Anthropologiemuseum van Tenerife)
38270 Valle de Guerra
Toegangsprijsinformatie

Het museum is in een oud huis uit de XVIII eeuw gevestigd, ook bekend als "Casa de Carta", en is gewijd aan de volkscultuur.
Het telt veertien tentoonstellingszalen, galerijen en andere ruimten met verzamelingen die het traditionele landelijke en huiselijke leven weerspiegelen. Er zijn voorbeelden van keramiek van alle eilanden, landbouwmateriaal, textiel, weefgetouwen en oude keukens. "Casa de Carta" heeft daarnaast een ruime tuin.

wetenschapsmuseum wetenschapsmuseum

Museo de la Ciencia y el Cosmos

(wetenschapsmuseum)
C/ Vía Láctea s/n
Informatie toegangsprijzen

Het hoofddoel van dit museum is de bezoeker de fascinerende wereld van wetenschap en kosmos op een eenvoudige en onderhoudende manier te tonen. Sedert zijn opening in 1993, werden bijna 100 interactieve experimenten gecreëerd. Dagelijks vinden talrijke activiteiten plaats als filmprojecties, astronomische observaties, laboratoriumdemonstraties, enz. Door een reeks experimenten kan de bezoeker inzicht in de volgende onderwerpen krijgen: "de zon", "de aarde", "het heelal", "het menselijk lichaam" en "Hoe werkt het?". Daarnaast is er een planetarium.

Museo de Historia de Tenerife (Casa Lercaro) Museo de Historia de Tenerife

Museo de Historia de Tenerife

(Geschiedenismuseum van Tenerife)
C/ San Agustín nº 22
Informatie toegangsprijzen

Dit museum heeft een ruime selectie van voorwerpen die verwijzen naar de geschiedenis van Tenerife, van de verovering van het eiland (1496) tot heden. Het museum is gevestigd in een gebouw uit het eind van de XVI eeuw dat als 'La Casa Lercaro' bekend staat, oude woonplaats van een familie van Italiaanse handelaren.

Casa museo Ossuna Casa museo Ossuna

Casa museo Ossuna

C/ Juan de Vera nº 4
Het museum bevindt zich in een huis van drie verdiepingen uit de XVII eeuw. De grote woonkamer bevat het meubilair en de persoonlijke voorwerpen van de familie Ossuna, die aan de Gemeenteraad van La Laguna zijn geschonken en een keuken met elementen uit de XVII eeuw. Het gebouw dient als archief en zetel van het 'Instituto de Estudios Canarios'.

Santa cruz

Museo de la Naturaleza y el Hombre Museo de la Naturaleza y el Hombre

Museo de la Naturaleza y el Hombre

(Museum van Natuur en Mens)
Calle Fuente Morales s/n
Informatie toegangsprijzen

Dit museum introduceert zijn bezoekers in het natuurlijke en culturele erfgoed van de eilanden en in de Biologie, Archeologie, Paleontologie en Paleopathology. Dit gebeurt in drie instituten:
Museo Arqueológico (archeologisch museum)
Hun verzamelingen zijn te verdelen in skelet- en mummieresten en in verzamelingen uit verschillende geografisch gebieden: pre-Columbiaanse archeologie, Afrikaanse etnografie, keramiek van de Berbers en uit de vroegere Spaanse Sahara.
Museo de Ciencias Naturales (Natuurwetenschapsmuseum)
Dit is een centrum gewijd aan het onderzoek, het behoud en het verspreiden van de flora en fauna (zowel hedendaags als fossiel) van Macronesia (de Azoren, Madeira, de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden).
Instituto Canario de Bioantropología (het Canarisch bio-antropologisch instituut)
Zijn opdracht is onderzoek, verspreiding en onderwijs van de bio-antropologie, paleopathologie en de gerechtelijke antropologie zich daarbij baserend op de studie van de Canarische bevolking van de pre-Spaanse tot de huidige tijd.
Tentoonstellingen
Het museum van de Natuur en de Mens ontwikkelt, binnen zijn tentoonstellingen, twee grote thematische gebieden. Enerzijds brengt de archeologie de oorsprong en het leven van de bevolking van de Canarische Eilanden uit de pre-Spaanse tijd dichterbij. Anderzijds tonen de natuurwetenschappen de insulaire biodiversiteit.

Museo Municipal De Bellas Artes Museo Municipal De Bellas Artes

Museo Municipal De Bellas Artes

(gemeentelijk museum voor schone kunsten)
C/ José Murphy 12 (Plaza del Príncipe)
Het museum heeft veertien tentoonstellingsruimten met interessante schilderijen, meubilair en wapens. Er wordt een grote verzameling schilderijen tentoongesteld, waarin ook Canarische kunstenaars zijn vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er zowel godsdienstige als profane Vlaamse schilderijen van de XVII eeuw, schilderijen uit de XIX eeuw, historische, regionale en avant-gardistische schilderijen en schilderijen en beeldhouwwerk van de XX eeuw.

Museo Militar Regional De Canarias Museo Militar Regional De Canarias

Museo Militar Regional De Canarias

(Canarisch Militair museum)
C/ San Isidro nº 1 (Castillo de Almeida)
Het museum is gevestigd in de oude vesting van Almeyda waarvan de bouw in 1859 werd begonnen. De voorwerpen hebben voornamelijk betrekking op de militaire geschiedenis van de eilanden: vlaggen, persoonlijke voorwerpen, wapens, met nadruk op het 'Cañón Tigre' en schaalmodellen van de stad Santa Cruz aan het eind van de XVIII eeuw. Een permanente tentoonstelling is aanwezig over de evolutie van de stad van zijn stichting tot de huidige tijd en met perspectief van uitbreiding met La Laguna, Puerto de La Cruz en Garachico.

Güímar

Pirámides de Güímar Pirámides de Güímar

Pirámides de Güímar, Casa chacona

Meer informatie (Spaans, Engels, Duits)

Het museum bevindt zich op de eerste verdieping van een oud Canarisch huis dat aan zijn nieuw gebruik is aangepast. De tentoonstellingen in de verschillende ruimten tonen reproducties van culturele parallellen tussen de Oude en Nieuwe Wereld, met openlaten van enige vragen. Aldus worden voorbeelden van trappiramides getoond uit verschillende delen van de wereld, evenals modellen van oude schepen, constructieve details van de piramides van Güímar en informatie over de uitgravingen die daar worden uitgevoerd.

De toegangsprijzen voor alle OAMC-musea ('Museo de la Naturaleza y el Hombre' (Museum van Natuur en Mens), 'Museo de Historia de Tenerife' (Geschiedenismuseum van Tenerife), 'Museo de La Ciencia y el Cosmos' (Wetenschapsmuseum) en 'Museo de Antropología de Tenerife' (Antropologiemuseum van Tenerife)) zijn als volgt:

- normale prijs: 3 euro
- gereduceerde prijs: 1.50 euro (gepensioneerden en studenten)
- gratis: kinderen tot 8 jaar
- toeristengroepen: 1.80 euro (12 of meer bezoekers + vrije gids)
- Zondagen: Vrije toegang voor elk publiek.
- Bij gebruik van TITSA Bonobús kaart: 1.50 euro

De prijs van andere diensten:

- Planetarium van het 'Museo de la Ciencia y el Cosmos': 1 euro
- Audiogids van het 'Museo de la Naturaleza y el Hombre': 3 euro (Engels, Duits en Spaans)

Terug

boven